Gagas fabrika • IR.lv

Gagas fabrika

10
Ar frizūru—cepuri, slēdzot reklāmas līgumu ar Polaroid. Foto — AFP/LETA

«Pienāks diena, kad tu nevarēsi atrast nevienu bāru, kur neskanēs manas dziesmas!» pirms pāris gadiem jaunā meiča piekodināja draugam. Tagad mākslīgais mutants Lēdija Gaga ir kļuvusi par pasaulē lielāko popzvaigzni. Pēc dažām dienām sāksies viņas turneja Eiropā

Pirmo reizi tikāmies pirms gada. Spāņu stilā celtās viesnīcas Roosevelt vestibilā, kas izklāts ar tumšiem ozola paneļiem. Viesnīca atrodas tūristu iecienītā rajonā Holivudā. Pirmais singls Just Dance no Lēdijas Gagas (Lady Gaga) debijas albuma jau 2008.gada sākumā bija uzkāpis līdz pirmajai vietai Austrālijā, Kanādā un Zviedrijā, bet pat gadu vēlāk pašas mājās Amerikā viņa vēl nebija nekas. Tikai retumis redzēts video.

Just Dance tika filmēts netālu no Roosevelt. Lēdija Gaga dejo draugu lokā ar spoguļbumbu rokās. Tiesa, tie nebija draugi, bet aktieri. Tobrīd viņai Kalifornijā bija maz draugu. «Man nepatīk Losandželosa,» intervijā teica Gaga. «Cilvēki te ir nepatīkami un ārkārtīgi sekli. Visi grib būt slaveni, bet neviens negrib strādāt. Es esmu no Ņujorkas. Esmu gatava nogalināt, lai dabūtu to, ko vēlos.» 

Vēl pirms tikšanās es iedomājos, ka persona ar skatuves vārdu Lēdija (viņas īstais vārds ir Stefānija Džoanna Džermanota) noteikti būs samākslota – tāda stratēģija pirmajās intervijās ir daudziem jaunajiem mūziķiem, kuri vēlas izlikties citādi, nekā ir. Taču, man par pārsteigumu, viņa tiešām bija Lēdija. «Lēdija Gaga ir mans vārds!» viņa atbildēja, izrādot pārsteigumu par to, ka es varēju iedomāties kaut ko citu. «Ja jūs mani pazītu un nosauktu par Stefāniju, tas nozīmētu, ka tomēr mani nepazīstat.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu