Diagnoze — dizains • IR.lv

Diagnoze — dizains

4
Rijadas dizaineriem Rihardam un Ilzei vienmēr gribējies, lai cilvēki varētu atnākt un redzēt, kā dizaineri strādā, un pārstātu bīties. Tagad to varēs izdarīt Andrejostā, kur puse no viņu darbnīcas būs izstāžu telpa. Foto — Nils Vilnis
Sanita Jemberga

Dizaineram Rihardam Funtam (32) savs darbs patīk tik ļoti, ka seši gadi viena priekšmeta izstrādāšanai viņu neuztrauc. Beidzot tos vienkopus varēs redzēt Rijadas dizaineru darbnīcā – izstāžu telpā Andrejostā

Apvienību Rijada neatradu es, bet bērns. Iemetot acis žurnālā, ko tobrīd lasīju, ķipars neļāva pāršķirt lapu un savā valodā sāka kaut ko bērt. Viņš bija ieraudzījis dizainera Riharda Funta Progresīvo ģimenīti. Tādus kā priedes koka pirkstiņus: vectētiņu, vecmāmiņu, tēti, mammu un bērnu, kuru sejiņas ne smaida, ne bēdājas. Man nezināmu iemeslu dēļ bērniem tie ļoti patīk. 

Es koka ģimenīti pirms tam nekad nebiju redzējusi. Tāpat kā skaisto, melnbalto disku Kas dārzā?, kurā iekļauti 30 izdrukājamu zīmējumu paštaisāmai krāsojamajai grāmatai. Parasti krāsojamajā grāmatā bērni pieķēpā pāris lapu un prasa jaunu. Uz redzēšanos, kārtējie divi lati! Bet te var drukāt pats vēl un vēl. 

Agrāk nebiju manījusi arī atomelektrostacijas torņiem līdzīgos Cool tower puķu podus, ko viegli iedomāties, piemēram, jaunajā Nacionālajā bibliotēkā, vai no caurulēm izveidotus statņus, uz kuriem atspiest pēcpusi, gaidot rindā lidostā vai poliklīnikas uzgaidāmajā telpā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu