Ar maisu uz muguras • IR.lv

Ar maisu uz muguras

4
EPA/LETA

Mugursoma ir atgriezusies

Nevarētu teikt, ka tā jebkad būtu mūs tā pa īstam pametusi, bet Backpack is back ir tik labskanīgs sauklis, ka mārketinga speciālistiem ir grūti pretoties vilinājumam to piesaukt. Lai kā raksturotu procesu, ko pēdējos gados piedzīvojis uz muguras nēsājams maiss ar divām siksnām, mugursomu Londonā patiešām ir daudz, un tās šķiet iekārtojušās uz palikšanu. 

Kādurīt, braucot metro, mēģināju aplēst, cik vagonā ir pasažieru ar mugursomu plecos. Sanāca, ka aptuveni katrs trešais. Turklāt mugursoma nepazīst ne vecuma, ne dzimuma, ne arī etniskās robežas. Tā var būt apskāvusi vidusskolēnu zilā formastērpā, finanšu kvartāla japiju elegantā uzvalkā vai kolorītu rastafārieti koši dzeltenās biksēs. Šķiet, ka vairākums mugursomas piekritēju ir vīriešu dzimtas, taču tā nekādā ziņā nav ekskluzīvi maskulīns aksesuārs. Somas ir tikpat raibas, cik to nēsātāji – ar stingru rāmi vai maisveidīgas, atturīgas vai uzkrītošas, ar neskaitāmām ādas siksniņām vai trekniem plastmasas rāvējslēdzējiem.   

Mugursomas uzvaras gājiens ir jūtams arī uz mēles – šopavasar Londonas Modes nedēļā tā bija uzkabināta plecos ne vienai vien modelei. Ja pieminam modes namu kolekcijas, šā gada vēsts mugursomu piekritējiem ir šāda – somai jābūt no brezenta, brīvas formas un ietilpīgai. Ak, jā, vēlams, lai izejmateriāli būtu pēc iespējas zaļāki, t.i., videi draudzīgi, un apkārtējiem uzreiz būtu skaidrs, ka mugursomas valkātājam rūp planētas nākotne. Spīdīgās neilona somas neder, stilīgi ir Fjallraven Kanken Classic vai Mullbery, kas maksā ap 60 latu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu