Saknes kļūšana par veselības ministri apšaubāma • IR.lv

Saknes kļūšana par veselības ministri apšaubāma

16
Lita Krone, LETA
Indra Sprance

Atbalsts ārlietu ministra kandidātam Ronim skaidrs; pret veselības ministri premjers atturīgs

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) otrdien pēc tikšanās ar ārlietu ministra amata kandidātu, bijušo diplomātu Aivi Roni, solīja gan savu, gan koalīcijas atbalstu viņa apstiprināšanai amatā. Savukārt vakarpusē pēc sarunas ar “Pilsoniskās savienības” (PS) veselības ministres amatam izvirzīto Rīgas domes deputāti Antru Sakni premjers ar žurnālistiem tikties nevēlējās.

Pati kandidāte pēc tikšanās ar premjeru ar žurnālistiem runāja atturīgi un nespēja sniegt skaidru atbildi, vai guvusi viņa atbalstu. Kā novēroja Ir.lv, premjers arī nepildīja solījumu tikties ar Sakni tūlīt pēc valdības sēdes, bet atlika sarunu, pirms tam sniedzot intervijas.

Sakne sacīja, ka viņai ar Dombrovski notikusi “neformāla” saruna. No kandidātes teiktā noprotams, ka par Saeimas deputātu atbalstu viņai būs jārūpējas pašai. To viņa arī iecerējusi darīt, trešdien tiekoties ar Saeimas opozīcijas un koalīcijas frakcijām trešdien. “Kamēr neesmu bijusi frakcijās, nevaru neko komentēt,” žurnālistiem sacīja politiķe.

Sakne līdz šim nav oficiāli nosaukta kā “Vienotības” kandidāte veselības ministres amatam, lai arī to rosinājusi PS. Premjers iepriekš uzsvēra, ka sarunas par veselības un tieslietu ministra amata kandidātiem turpinās.

Jau vēstīts, ka premjers pēc tikšanās ar ārlietu ministra pretendentu žurnālistiem apstiprināja arī parlamenta atbalstu Roņa kandidatūrai. Viņš uzsvēra, ka ārpolitikā patlaban ir svarīga kontinuitāte un ekonomisko saišu stiprināšana. Savukārt amata pretendents pauda vēlmi no Saeimas sagaidīt lielu izpratni un atbalstu ārpolitikai, īpaši jautājumos par nākamā gada budžetu, gan atzīstot, ka garantijas no politiķiem nevarot prasīt, jo “politika ir politika”. Arī Ronis trešdien tiksies ar Saeimas deputātiem.

Vaicāts, vai darbība ar uzņēmēju Valēriju Belokoņu saistītā organizācijā neradīs šķēršļus apstiprināšanai amatā, ņemot vērā iepriekš Saeimas kuluāros izskanējušās bažas, Ronis atbildēja noraidoši. “Es neredzu, kā tas varētu būt šķērslis,” sacīja pretendents, norādot, ka ar Belokoņu viņam ir “lietišķas un draudzīgas” attiecības.

Viņš noliedza jebkādas politiskās simpātijas vai tālākas karjeras plānus politikā un uzsvēra, ka pēc valdības pilnvaru beigām atgriezīsies iepriekšējā darbā.

Komentāri (16)

austrisv 27.04.2010. 18.28

Izskatās, ka Sakne būtu laba Veselības ministres kandidāte, bet ….
šaubos vai ZZS tagad jebkuru apstiprinās ministra amatā, jo paši nedabū to, ko tik ļoti vēlas. t.ir Tieslietu ministru!
Tāpēc ZZS darīs: ja nav man, lai nav nevienam!

+3
0
Atbildēt

0

Silvija Adijāne 27.04.2010. 12.14

Iespējams, labākais ām kandidāts, kāds šai valstij jebkad ir bijis. Ja vien puika nav samaitājies, jo par pēdējiem 4 gadiem man ziņu nav.

+3
0
Atbildēt

0

Silvija Adijāne 27.04.2010. 12.25

Ups! Paskatījos kalendārā un spogulī! Ziņu nav par pilniem 5iem ar asti.:)

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu