Avārijas dēļ atstādina divus darbiniekus • IR.lv

Avārijas dēļ atstādina divus darbiniekus

4
LETA

"Rīgas satiksmē" veiks dienesta pārbaudi par traģisko avāriju un kontrolieru incidentiem

Nedēļas nogalē notikušās autobusa avārijas dēļ no amata atstādināti divi "Rīgas satiksmes" (RS) darbinieki, vēstī aģentūra LETA. Uzņēmumā notiks dienesta pārbaude gan par traģisko negadījumu, gan kotrolieru konfliktiem ar pasažieriem.

Dienesta pārbaudi RS uzdevis veikt Rīgas padomes vadītājs Nils Ušakovs (SC). Tās laikā no amata atstādināti RS 6.autobusu parka priekšnieks Rūdis Sanžerevskis un pārvadājumu daļas vadītāja vietnieks Kaspars Čaša, informē aģentūra BNS.

Jau vēstīts, ka sestdien, 24.aprīlī, ap plkst.20.40 Baložos, Rīgas ielā, apgāzās RS 23.maršruta autobuss, avārijā gāja bojā ne tikai to izraisījušais stipri iereibušais šoferis, bet arī divas jaunietes, vēl četri cilvēki cietuši. Negadījumu izmeklē policija.

Ievērojot Ušakova uzdevumu pastiprināt autovadītāju kontroli, no 1.maija RS būs stingrāka pirmsreisu pārbaude, kā arī obligātās autovadītāju pēcreisu narkoloģiskās pārbaudes un papildu pārbaudes reisu laikā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 2006.gada oktobrī kāds iereibis RS trolejbusa vadītājs ietriecās četrās automašīnās. Viņš pirms došanās reisā nebija izgājis alkohola pārbaudi, tādēļ uzņēmuma vadība solīja pastiprināt kontroli, un vēlāk tika apgalvots, ka vairs neesot iespējama iereibušu vadītāju atrašanās pie Rīgas sabiedrisko transportlīdzekļu stūres.

Turpmāk RS veikšot arī kontrolieru papildu pāratestāciju, ņemot vērā pēdējā laikā notikušos atsevišķu biļešu pārbaudītāju nopietnos konfliktus ar pasažieriem. Jau ziņots, ka kontrolieris, kas cīniņā ar bezbiļetniekiem izšāva gaisā, atlaists no darba.

Rīgas domes opozīcijas partijas pēc šiem notikumiem aicinājušas no amata atbrīvot RS valdi un uzņēmuma vadītāju Leonu Bemhenu. Taču Ušakovs norādījis, ka problēmas RS darbā “izveidojušās iepriekšējo darba gadu laikā, kad par uzņēmumu bija atbildīgi tagadējās opozīcijas pārstāvji”.

Komentāri (4)

photocom 27.04.2010. 17.18

Pārmijnieki !
Benhemu – studijā !

+3
0
Atbildēt

0

Ginta Siksne 28.04.2010. 09.13

un protams ka vainīgie ir ne jau lielie priekšnieki, bet gan kaut kādi zemāk stāvoši…Domājams pie šādu nekārtību daudzuma RS vadībai vajadzētu prasties kauna un pašiem atkāpties! Tas kas notiek RS vienā vārdā saucas BARDAKS!

+1
0
Atbildēt

0

Ģirtmens 27.04.2010. 17.18

Brīnumaini, ka ir atrasti arī kādi vainīgie, nevis, kā parasti mūsu valstiņā vainīgo nav …., domāju, ka vel cietušajiem un to tuviniekiem vajadzētu iesūdzēt tiesā šo uzņēmumu un paprasīt kompensācīju, līdzīgi, kā Talsu traģēdijas gadījumā.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu