ZZS piedāvās visus trīs ministrus • IR.lv

ZZS piedāvās visus trīs ministrus

59
F64/LETA

Apvienībai ir kandidāti ārlietu un tieslietu portfeļiem, veselības ministru sameklēt grūtāk

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pirmdien koalīcijas partiju sanāksmē piedāvās kandidātus visiem trijiem vakantajiem ministru amatiem, rīta intervijā Latvijas Radio sacīja Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Kandidātu vārdus politiķis pagaidām nenosauca, norādot, ka tie šodien tiks apstiprināti ZZS valdes sēdē.

Kā atzina Brigmanis, grūtāk ir atrast kandidātu veselības ministra amatam, taču gan ārlietu, gan tieslietu portfeļiem ZZS ir savi kandidāti. Brigmanis ir pārliecināts, ka valdības partijām izdosies vienoties par ministru amata kandidātiem. Viņaprāt, galvenais ir ārlietu ministra amats, kam ZZS arī ir savs kandidāts. Viņa vārdu Brigmanis negribēja nosaukt, pirms kandidatūra apspriesta ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL).

Ir būtiski atrast ārlietu ministru, jo "ārlietās diez vai tādu parlamentāro sekretāru nopietni uztvers," teica politiķis, papildinot iepriekš partijas “Jaunais laiks” ieteikto risinājumu līdz Saeimas vēlēšanām ministru pienākumus uzticēt augstākajiem ierēdņiem.

ZZS frakcijas vadītājs pieļauj, ka līdz rudenim “vienkāršāk” būtu arī iecelt jaunu reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru, un šīs iestādes sadalīšanu uzticēt jaunajai Saeimai.

Jau vēstīts, ka pēc trīs iepriekš ZZS izvirzīto tieslietu ministru amata kandidātu noraidīšanas apvienība kuluāros apsvēra iespēju ignorēt valdības papildināšanas sarunas. Koalīcijas partijas ilgstoši nespēj vienoties par kandidātiem vakantajam tieslietu, veselības un ārlietu ministru amatiem. Apvienības “Vienotība” valde piektdien vienojās aicināt ZZS pirmdien koalīcijas sanāksmē izvirzīt savus kandidātus visiem trim vakantajiem ministru amatiem, “Vienotības” partijas no savas puses piedāvās savus.

Tagad ar jaunajiem kandidātiem "pie kompromisa pienāksim", paredz Brigmanis. Viņš prognozē, ka ZZS kopā ar "Vienotību" un "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK nostrādās līdz šīs Saeimas beigām un, "ja galīgi nesaplēsīsimies", strādās kopā arī pēc vēlēšanām. Pēc politiķa domām, smagākais jautājums ir ekonomiskā situācija, proti, kad kontekstā ar nākamā gada budžetu tiks vērtēta sociālā sfēra. "Pensiju samazināšanu mēs noteikti nepieļausim," akcentēja politiķis.

Komentāri (59)

mary75 26.04.2010. 08.59

Uz tagadējo JL to, tomēr, attiecināt nevar, bet pārējie tur tādā veidā muļķojas jau 20 gadu garumā – dala krēslus, ietekmes sfēras, sadala valsti starp partijām, katra priecīga, ka var ganīties savā lauciņā, un ne kādam daļa, ko tā tur dara, ne tai kāda daļa gar citiem, un visi apmierināti.
Par valsti kopumā neviens nedomā.

+5
0
Atbildēt

4

    garausiitis > mary75 26.04.2010. 09.30

    Par to salīdzinošo efektu piekrītu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    maziks > mary75 26.04.2010. 09.00

    KPSS rullē…citaadi nevar buut , va ne Brigman?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 26.04.2010. 09.18

    Neviens jau nav ideāls, man arī tur nebūt ne viss un visi patīk, bet, salīdzinot ar pārējiem, tomēr labāks.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > mary75 26.04.2010. 09.11

    Arī jau savas utis ir. Ko vērts ir Āboltiņas – Jaunupa twix .

    +3
    0
    Atbildēt

    0

garausiitis 26.04.2010. 08.36

Un šitā viņi var muļķoties līdz rudeniim…

+3
0
Atbildēt

1

murnieks112233 26.04.2010. 10.10

ZZS noteikti ir 3 lielākie kretīni. Īpaši jau Tieslietu ministram! Viņi gatavi savu Ģenprokuroru arī piedāvāt pēc tā paša principa.
Nolādētie stipendiāti.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu