Lembergs: Kristovska paziņojumi destabilizē valdību • IR.lv

Lembergs: Kristovska paziņojumi destabilizē valdību

29
Gatis Diezinš, LETA
Indra Sprance

ZZS uzstās valdībai nākamā gada budžeta projektu iesniegt Saeimai līdz vēlēšanām

Apvienības “Vienotība” priekšsēdētāja Ģirta Valda Kristovska (PS) paziņojumi par vēlmi nākamā gada budžetā uz pensionāru, pabalstu un skolotāju algu rēķina ietaupīt pusmiljardu latu apdraud šīs valdības koalīciju, žurnālistiem pirmdien pēc Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) valdes sēdes sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Kā norādīja Lembergs, ZZS šāda nostāja nav pieņemama. Lai nepieļautu līdzīgu situāciju kā pirms pērnā gada pašvaldību vēlēšanām, ZZS prasīs iesniegt nākamā gada budžetu Saeimā līdz 1.oktobrim, lai pirms Saeimas vēlēšanām būtu skaidrs, uz kā rēķina plānots ietaupīt. “Tādi plāni destabilizē koalīciju un valdību,” pauda Lembergs.

Arī ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis žurnālistiem pauda satraukumu par Kristovska izteikumiem.

ZZS valde pirmdien nolēma nolēma virzīt ārlietu ministra amatam bijušo vēstnieku Aivi Roni, veselības ministra amatam atbalstīt “Pilsoniskās savienības” virzīto Rīgas domes deputāti Antru Sakni, tieslietu ministra amatam – bijušo ministru Gaidi Bērziņu (TB/LNNK), reģionālās attīstības un pašvaldību lietu minista amatam, kas esot jāsaglabā, – Kocēnu novada priekšsēdētāju Vitautu Staņu.

Pēc ZZS valdes sēdes Brigmanis un ZZS vadītājs Raimonds Vējonis, preteeji iepriekš neoficiāli izskanējušajiem nodomiem, devās uz valdības koalīcijas partiju sanāksmi. Jau vēstīts, ka pēc ilgstošās nespējas vienoties par dažādiem vakanto ministru amatu kandidātiem ZZS kuluāros apsvēra iespēju ignorēt koalīcijas sarunas par valdības papildināšanu.

Komentāri (29)

mary75 26.04.2010. 15.23

ZSS atbalsta TM amatā tēvzemiti Bērziņu – tēvzemieši jau bijušie un esošie stipendiāti, atdevuši kuģniecību Lembergam , tas jau skaidrs, ka tie tikpat īsā saitē, kā ZZS.
Un oligarhi turpina ar populistiskiem paziņojumiem graut valsts stabilitāti.
Un “uzticamie partneri” no ZZS jau atkal mainījuši domas un piepradsa pieņemt budžetu pirms vēlēšanām, kas nozīmē valsts finansiālo krahu, mēs redzam, cik mums atbildīga saeima, un ko tā tur iebalsos.
Kur mūsu prezidents, kas vienīgais var ko darīt, gatavojas braucienam uz Maskavu, apskatīt Staļina portretus?

+16
-3
Atbildēt

2

    austrisv > mary75 27.04.2010. 13.24

    Manuprāt, tagad lembergs liek saviem stipendiātiem atstrādāt to, ka pret Maizīša ievēlēšanu iestājās TP, LPP/LC un tomēr jau arī SC! Tā sakot iezīmes jaunajai, nelietīgajai koalīcijai pēc vēlēšanām!Tā sakot visi zagļi vienuviet un pretojas cik vien var!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    murnieks112233 > mary75 26.04.2010. 23.41

    Es Tev iedevu arbildi CD.lv , jo te nevarēju iekļauties tajās 1000 zīmēs. Ja patiešām JL vēlreiz mēģinās budžeta problēmas risināt uz nabagu, nevis Rīgas parazītu rēķina, tad lai vaino paši sevi! Šibrīža reitingi vēl ne par ko neliecina…

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 26.04.2010. 16.07

Es pats biju palaidis garām Kristovska teikto, bet palasot to, redzu tikai to, ka Lembis cenšās par katru cenu ietorpēdēt savu kandidātu tieslietu ministra amatā. Sākās jau šantāža.

+13
0
Atbildēt

0

garausiitis 26.04.2010. 15.30

Smalks gājiens – vai tik ne Gaidis Bērziņš nebija tas ,kas UR virzīja Ringoldu Balodi , par kuru arī viss šis jampadracis.

+13
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu