Jaroslavs Kačiņskis kandidēs prezidenta amatam • IR.lv

Jaroslavs Kačiņskis kandidēs prezidenta amatam

23
AFP/LETA

Bojāgājušā Polijas galvas drīņubrālis piesakās vēlēšanās; lielāks atbalsts pagaidām Seima spīkeram

Smoļenskas aviokatastrofā bojāgājušā Polijas prezidenta Leha Kačiņska dvīņubrālis, bijušais premjerministrs Jaroslavs Kačiņskis pirmdien paziņoja, ka kandidēs valsts galvas amatam jūnijā gaidāmajās ārkārtas vēlēšanās, vēstī LETA-AFP.

Vēlēšanām pieteikts arī tagadējais prezidenta pienākumus pildītājs Seima spīkers Broņislavs Komorovskis, kurš ir valdošās partijas "Pilsoniskā platforma" kandidāts. Pēc pagājušajā nedēļā laikrakstā "Fakt" publicētās aptaujas datiem, par Komorovski patlaban gatavi balsot 55%, savukārt par Jaroslavu Kačiņski – 32% Polijas pilsoņu.

Vēlēšanās startēs arī konservatīvais politiķis Janušs Korvins-Mikke, centriskais pārstāvis Tomašs Nalenčs, kā arī neatkarīgais kandidāts Andžejs Olehovskis.

Paziņojumā, kas publicēts Jaroslava Kačiņska partijas "Likums un taisnīgums" tīmekļa vietnē, teikts: "Polija ir mūsu kopīgā lielā atbildība. Tā prasa, lai mēs pārvaram personīgās ciešanas un rīkojamies, neraugoties uz personīgu traģēdiju. Tāpēc es esmu pieņēmis lēmumu kandidēt uz Polijas Republikas prezidenta amatu."

Polijas prezidenta ārkārtas vēlēšanas, kuras jārīko pēc iepriekšējā valsts galvas Leha Kačiņska traģiskās bojāejas aviokatastrofā Krievijā, notiks 20.jūnijā. Polijā prezidentu tiešās vēlēšanās ievēl valsts pilsoņi.

Komentāri (23)

austrisv 26.04.2010. 19.04

Diezin, vai Putins būs priecīgs par to!

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu