Baibas Saulītes slepkavības organizētājs, iespējams, miris • IR.lv

Baibas Saulītes slepkavības organizētājs, iespējams, miris

21
Ieva Čīka, LETA

Īrijā nogalināts noziedzīgā grupējuma līderis – iespējamais latvietes nogalināšanas rīkotājs

Īrijā pagājušās piektdienas vakarā nogalināts viens no valsts brutālākā noziedzīgā grupējuma līderiem Ēmons Dunne, kurš, pēc izmeklētāju domām, varētu būt pirms trim gadiem nogalinātās latvietes Baibas Saulītes slepkavības organizētājs, ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz laikrakstu "Sunday Independent".

Mirušais 33 gadus vecais Dunne bija Dublinas galvenā narkotiku grupējuma līderis un tiek turēts aizdomās par līdzdalību 17 slepkavībās. Viņš tika nogalināts piektdienas vakarā Dublinā, kad kopā ar 40 ģimenes locekļiem un paziņām atradās bārā. Tajā ienāca divi cilvēki, kas devās pie Dunnes un atklāja uguni uz viņu. Dunne nogalināts ar sešiem šāvieniem pakausī. Abi uzbrucēji pēc tam aizbēga automašīnā, kas viņus ar sabiedrotajiem gaidīja pie bāra.

Īrijas policija Dunnes nogalināšanu vērtē kā vienu no profesionālākajām slepkavībām valstī pēdējos gados. Tā varētu būt atriebība, tomēr policija sliecas domāt, ka slepkavību, visdrīzākm pasūtījuši viņa paša sabiedrotie.

Pēc Īrijas tiesībsargu informācijas, Dunne tiek uzskatīts par Baibas Saulītes slepkavības pasūtītāju. Sievietes nogalināšanai viņš nolīga profesionālu slepkavu, kas pieder pie kādas Limerikā dzīvojošas noziedzīgas ģimenes.

Kā ziņots, divu bērnu māmiņa Baiba Saulīte tika nošauta 2006.gada 19.novembrī pie savas mājas durvīm Īrijas pilsētā Svordsā. Viņa kopā ar diviem draugiem bija izgājusi uzsmēķēt pie savas mājas durvīm. Cilvēkiem tuvojies vīrietis, kurš uz Saulīti raidīja vairākus šāvienus, nogalinot viņu uz vietas. Slepkava kopā ar sabiedroto aizbēga no notikumu vietas melnā automašīnā "BMW 520", kas vēlāk netālu atrasta sadedzināta.

Kaut arī izmeklēšanas gaitā saistībā ar Saulītes slepkavību tika aizturēti vairāk nekā 20 cilvēki, nevienam apsūdzības tā arī netika izvirzītas. Kā raksta Īrijas laikraksti, Saulītes slepkavības izmeklēšanas lieta ir sarežģīta, jo tā ir cieši saistīta ar liela Īrijas krimināla grupējuma darbības atklāšanu.

Kā norāda Īrijas policija, Dunnes aktivitāšu dēļ 2009.gads kļuva par asiņaināko organizētās noziedzības gadu Īrijas vēsturē. Ar viņu saistītas deviņas no pērn notikušās 31 slepkavības, kas saistītas ar organizētās noziedzības grupējumu savstarpējiem cīniņiem.

Komentāri (21)

snjuu 26.04.2010. 13.36

No virsraksta var secināt, ka 1) ir droši zināms pasūtītājs un 2) nav zināms vai šis ir miris vai ne…
==
Drīzāk jau tomēr “Miris iespējamais …

+4
0
Atbildēt

2

    oliversk > snjuu 27.04.2010. 10.55

    tā bija rai mana pirmā reakcija. Iespējams, miris! Tātad, laikam vēl pusdzīvs…
    Eh, vēl viens pierādījums, ka nauda valda pār pasauli. Nav labu algu -> nav labu darbinieku. Kā maksā -> tā strādāju.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    janisbalins > snjuu 26.04.2010. 13.52

    Piekrītu, virsraksts galīgi nesakrīt ar raksta saturu :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

snjuu 28.04.2010. 18.24

“Kā maksā -> tā strādāju. ”
==
:) Nē, tā tas nenotiek. Ja Tu vairāk maksā, tad Tev ir labāka/plašāka darbinieku izvēle, bet tikai maksājot kādam vairāk efektu parasti panākt neizdodas. Ilglaicīgu – noteikti nē.

0
0
Atbildēt

0

Ģirtmens 27.04.2010. 07.18

p.s. Iespējamais Baibas Saulītes slepkavības organizētājs, nolicis karoti :) … kādas vel versijas ? :))

0
0
Atbildēt

1

    snjuu > Ģirtmens 28.04.2010. 18.29

    “atdevis galus”, “atņirdzies”, “atstiepis pekas [pret sauli]”, “nosprādzis”, “nobeidzies”, “nomušīts”, “aizgājis/aizsūtīts labākos medību laukos”, “izbeidzies”, “atstiepies”, “izdzisis”

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu