SVF vadītājs: Grieķijas cilvēkiem nav jābaidās no SVF • IR.lv

SVF vadītājs: Grieķijas cilvēkiem nav jābaidās no SVF

39
AFP/LETA

Vācija un Francija paziņojušas, ka Grieķijas progress valsts tēriņu samazināšanā tiks stingri uzraudzīts

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītājs Dominiks Štrauss-Kāns, atbildot uz kāda Grieķijas žurnālista jautājumu, uzsvēris, ka Grieķijas cilvēkiem nav jābaudās no Valūtas fonda, vēsta BBC.

Štrausa-Kāna atbilde sekoja pēc tam, kad kāds vietējais žurnālists bija norādījis, ka grieķi demonizē Valūtas fondu un baidās, ka valsts ekonomiskā krīze tikai padziļināsies, iesaistoties SVF.

Valūtas fonda šefs uzsvēra, ka fonda mērķis ir palīdzēt Grieķijai, bet izvairījās no atbildes par SVF sarunām ar Grieķijas valdību. Pasaules valstis strādā kopā, lai palīdzētu tiem, kas ir nonākuši problēmās, starptautiskās sabiedrības vārdā nodrošinot resursus un padomu, SVF darbības principu skaidroja Štrauss-Kāns.

Vācija un Francija, kas nodrošinās aptuveni pusi no 30 miljardu eiro lielās Eiropas Savienības finanšu palīdzības, ir paziņojušas, ka attiecībās ar Grieķiju tiks ievērtos stingrs kurss, vēsta Reuters.

Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šaubls paziņojis – ja Vācija un Eiropas Savienība apstiprinās Grieķijas prasīto finanšu palīdzību, no Grieķijas tiks sagaidīta būtiska ekonomikas pārstrukturēšana. „Fakts, ka nedz Eiropas Savienība, nedz Vācijas valdība nav pieņēmušas lēmumu nodrošināt palīdzību, nozīmē, ka atbilde var būt gan pozitīva, gan negatīva,” laikrakstam Bild atzinis Šaubls, uzsverot, ka lēmums atkarīgs no tā, vai Grieķija turpmākajos gados turpinās stingru taupības režīmu.

Šaubla Francijas kolēģe Kristīne Lagarde savukārt ir solījusi prasīt no Grieķijas atskaitīšanos par neatbilstošo ekonomikas politiku un stingri uzraudzīt Grieķijas progresu, sakārtojot valsts finanses. To viņa atzinusi izdevumam Journal du Dimanche.

Esam jau rakstījuši, ka piektdien Grieķijas valdība lūdza Eiropas Savienību aktivizēt Grieķijai domāto Eiropas Savienības un SVF aizdevuma mehānismu, lai palīdzētu valstij izkļūt no krīzes.

Eirozonas dalībvalstis aprīļa sākumā vienojās uz trim gadiem Grieķijai piešķirt 30 miljardus eiro (21,08 miljardus latu) gadījumā, ja valsts vairs nebūs spējīga finanšu tirgos iegūt līdzekļus, lai atmaksātu tās parādus un finansētu budžeta deficītu, liecina LETA arhīvs.

Komentāri (39)

www.vecamate.lv 25.04.2010. 13.28

Normāls plāns papīriņu ekonomikā. Rindā Portugāle,Spānija.. Interesanti, vai valstīm karogos liks kā hokejistiem- aldaris,grindeks.. :)Paši jau vainīgi,saprotams.. par bezrūpību jāmaksā.Pat labdarības fondiem ir grāmatvedība, procenti, – kāds aizvien tic, ka tas tā viss par velti- atnāk labie Baltie Tēvi- oi, jums vajag naudiņu, nu lūdzu, ņemiet :)

+5
0
Atbildēt

0

piziks 01.05.2010. 10.13

Nu jau laiks Grieķijas valdībai saņemt Hoakina Almunjas vēstuli ar tekstu: nedod, Dies, jums savu ekonomiku sildīt! Un — pa pēdām zviedru finansistu ministru Anderšu Borgu: parakstījāt? parakstījāt?! Nu, tad ar saviem mūža un bērnu mūža parādiem glābiet mūsu blēžu izdalīto naudu jūsu pamuļķiem!

0
0
Atbildēt

0

www.vecamate.lv 25.04.2010. 19.33

Kā jau izteicos, mani interesē- vai ir varianti,vai kāds tos izskata kaut teorētiskā līmenī? Dzīve ir mainībā.Abet, ja šāda tēma tiek uzskatīta par kaut ko principā neapspriežamu, jo vairāk pieļauju, ka tieši tā notiks.. :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu