Protestē pret Janukoviča un Medvedeva vienošanos • IR.lv

Protestē pret Janukoviča un Medvedeva vienošanos

39
AFP/LETA

Abu valstu līderi vienojušies par Krievijas Melnās jūras flotes bāzes iznomāšanas termiņa pagarināšanu par 25 gadiem

Tūkstošiem ukraiņu sestdien sapulcējušies Kijevā, protestējot pret Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča noslēgto vienošanos ar Krieviju, kas tai ļauj saglabāt Melnās jūras karaflotes bāzi Krimā līdz pat 2042 gadam, ziņo AFP/LETA.

Protestētāji, kas lielākoties ir prorietumnieciski orientētās opozīcijas atbalstītāji, ieradušies ar plakātiem, uz kuriem vēstīts – "Nē nacionālās suverenitātes iznīcināšanai" un "Prom, Krievijas Melnās jūras flote".

"Tas, ko Janukovičs atdod, tiks atgūts, kad mēs viņu nometīsim no amata," protestētājiem paziņoja bijusī premjerministre Jūlija Timošenko.

Cits Ukrainas vadošais opozīcijas politiķis, bijušais ārlietu ministrs Boriss Tarasjuks pūlim pavēstīja, ka noslēgtā vienošanās ir valsts nodevība, uz ko protestētāji atbildēja ar saukļiem "kauns".

Savukārt Timošenko protestētājiem paziņoja, lai tie otrdien, kad paredzēta līguma ratifikācija, pie Augstākās Radas sienām sapulcinātu vēl lielāku cilvēku skaitu. "Viņiem ir jāsaņem sistēmiska pretestība. Tāpēc es lūdzu katru no jums otrdien atvest sev līdzi vēl desmitiem cilvēku," sacīja Timošenko.

Tajā pat laikā pie parlamenta ēkas notika arī vairāku simtu Janukoviča atbalstītāju mītiņš, kas pauda piekrišanu noslēgtajam līgumam. Pasākumā dominēja tādi plakāti kā "Mēs atbalstām prezidentu Janukoviču" un "Parlament, atbalsti prezidenta lēmumu".

Kā jau ziņots, Ukrainas prezidents un Krievijas prezidents, trešdien tiekoties Harkovā, parakstīja vienošanos par Krievijas Melnās jūras flotes bāzes iznomāšanas termiņa pagarināšanu par 25 gadiem. Vienlaikus puses vienojās, ka turpmāk Ukraina par Krievijas piegādāto gāzi maksās mazāk nekā pašlaik.

Komentāri (39)

kristineim 25.04.2010. 10.38

Esiet bijuši Sevastopolē? Es esmu. Ko tur tauta darīs, ja Krievijas flote pazudīs? NATO floti nez vai gribēs vietā, rūpniecības nav, ūdeņi piesārņoti. Krievu flote bija galvenais ienākumu avots. Domāju, ka loģiskākais solis būtu sākt konsekventu RU armijas aizvākšanu no Krimas: bet paralēli Krimu pakārtojot tūrismam. Patlaban ļoti daudzas vietas ir nepieejamas tieši armijas klātbūtnes dēļ (1/2 no мыс Фиолент, piemēram). Citādi iznāks, kā ar armijas bāzēm Latvijā: tagad to vietā nevienam nevajadzīgi grausti.

+1
-6
Atbildēt

2

    maziks > kristineim 26.04.2010. 08.01

    piemeers Liepaajaa karosta ,nu jau 20 gadu pagaajis , daudz eeku nojaukts , skats atbaidošs , nezinu ko tuuristi atrod tajaa krievu gauptvahtaa, … noziedznieku paradiize , pirmos desmit gadus vispaar apkures nebija , nesaprotu kaa tie krievi kuri palika vispaar izdziivoja… krievu armija aizgaaja no karostas pametot kapitaalu postažu , visaas maajaas noņeema apkures radiatorus , salaadeeja vagonos , katlumaaju demonteeja , … nu tur bija ko edzeet , ķeizarlaikos buuveetaas celtnes jauca nost , ķieģeļus sita gaisaa , bomžu paradiize , varu iedomaaties kaada tiks pamesta Sevastopole…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > kristineim 27.04.2010. 13.20

    Tad jau iznāk, ka iesaki atdot krievijai arī Krimu!!!
    Kas , ko nesaorganizēt krievu aizstāvību Krimā un kārtējos separātistu gājienus krievijai?! Celiņš jau iestaigāts Gruzijā!Tā sakot skaldi un valdi! Un tas tā padodas kremlim pēdējā laikā, ka pat nav valstij svarīgākas problēmas, kā kārtības ievešana tuvējās ārzemēs!
    Tiltu jau taisot no krievijas uz Krimu! Sākums izskatās daudzsološs!

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu