ZZS vadība varētu ignorēt koalīcijas sanāksmi • IR.lv

ZZS vadība varētu ignorēt koalīcijas sanāksmi

23
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Iespējams, pirmdien Zaļo un Zemnieku savienības vadība uz koalīcijas sanāksmi nedosies, pie premjera nosūtot vien konsultantus

Lai arī pirmdien koalīcijai plānotas izšķirošas sarunas par vakantajiem ministru amatiem, nav skaidrs, vai šo sanāksmi apmeklēs Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) vadība, līdz ar to iespējama situācija, ka pie sarunu galda pretim premjeram Valdim Dombrovskim (JL) sēžas vien ZZS konsultanti.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis Ir.lv izvairīgi atbildēja, vai pirmdien plāno apmeklēt koalīcijas sanāksmi. Brigmanis atzina, ka viņu patlaban nomoka kāds vīruss. “Nav jau tā, ka nevaru aiziet..(..).. droši vien, ka es ietu. Valde ir tā, kas lemj, kādā sastāvā un kur iet,” sacīja Brigmanis.

Savukārt ZZS valdes priekšsēdētājs Raimonds Vējonis Ir.lv sacīja, ka “pirmdiena ir pirmdiena. Parasti mēs uz viņām ejam. Kāpēc lai es neietu?”, taču atkārtoti jautāts, vai viņš ies, Vējonis tā arī neatbildēja.

Jau vēstīts, ka premjers Valdis Dombrovskis pagājušā otrdienā nolēma mainīt Tieslietu ministrijas (TM) pārraudzības jomu, liedzot to labklājības ministram Uldim Augulim (ZZS) un uzticot to aizsardzības ministram Imantam Lieģim (PS).

Koalīcijas partijas ilgstoši nespēj vienoties par kandidātiem vakantajam tieslietu, veselības un ārlietu ministru amatiem. Apvienības “Vienotība” valde piektdien vienojās aicināt ZZS pirmdien koalīcijas sanāksmē izvirzīt savus kandidātus visiem trim vakantajiem ministru amatiem, “Vienotības” partijas no savas puses piedāvās savus.

Komentāri (23)

mary75 23.04.2010. 12.54

Nu jau kļūst vienkārši pretīgi, Zatlers nevarētu vienreiz savākt pēdējās drosmes paliekas un izsludināt referendumu par Saeimas atlaišanu, viņš neredz, kas te notiek – tīša sabotāža un šantāža, triju cilvēku interesēs?

+18
0
Atbildēt

1

    Loshadka_ > mary75 23.04.2010. 13.05

    Es arī visu laiku par šo domāju- kas traucē, ir kāds termiņš pirms vēlēšanām, kad nedrīkst nekādas asas kustības?
    Tas neļautu izspēlēt visu reklāmas tirgu, kas ir sagatavots un kā rezultātā gaidāmās 30 balsis gan jau tiks savāktas. Tad, pieskaitot visas pārējās, tajā skaitā SC, būtu skaista valdība, kas tad nu gan neļautu neko darīt pret savu gribu, kas praktiski notiek jau tagad.
    Vai tiešām mums jāmeklē lietussargi?

    +13
    0
    Atbildēt

    0

ronalds_vuskans 23.04.2010. 13.07

Liekulības tirgus! Mēs atbalstām valdību, mēs pat esam valdībā, valdībai jānostrādā līdz vēlēšanām un – saskaņo, vienojās, pārdomā, nepiekrīt…
Vai tad pēdējās kauna paliekas, partijnieki, esat zaudējuši?
Runājiet atklāti – 3A varu neatdos, vienalga kādiem līdzekļiem. Ar tautu un valsti tam nav nekāda sakara.

+14
0
Atbildēt

0

murnieks112233 23.04.2010. 13.10

Cūkas paliek cūkas…ruk, ruk..
Zatler, saņemies un patriec tos parazītus!

+13
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu