Prokurori aicina atklāt iemeslus Maizīša neapstiprināšanai • IR.lv

Prokurori aicina atklāt iemeslus Maizīša neapstiprināšanai

11
Valsts prezidenta kanceleja
Indra Sprance

Prokurori: Saeimas negatīvais balsojums ir arī prokuratūras darba novērtējums

“Saeimas novērtējums ģenerālprokuroram Jānim Maizītim rāda deputātu vērtējumu arī visai prokuratūrai. Tad lai pasaka atklāti, kas nepatīk mūsu darbā,” pēc tikšanās ar Valsts prezidentu žurnālistiem piektdien sacīja prokurors Jānis Ilsteris.

Kā norādīja Ilsteris, patlaban nav argumentu, kāpēc Maizītis nevarētu turpinās darbu. “Tas, ka viņš divus pilnvaru termiņus jau bijis, nav arguments. Saeimā dažs labs sēž jau nez cik pilnvaru termiņus,” sacīja prokurors.

Savukārt prokurore Ineta Bebre žurnālistiem sacīja, ka ģenerālprokurors ir jāizraugās atklātā balsojumā un šim amatam atkārtoti jāvirza Maizītis. Bebre uzsvēra, ka Maizītis nodrošina stabilitāti prokuratūrā. “Ja nāks jauns ģenerālprokurors, tad process var tik ietekmēts,” pauda Bebre, skaidrojot, ka ģenerālprokurors var dažādi ietekmēt procesus, gan izņemot lietas un nododot tās citiem, gan uzliekot prokuroriem papildu pienākumus.

Savukārt Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs pēc tikšanās pauda viedokli, ka būtu bijis labi, ja prokurori savu viedokli šai jautājumā būtu pauduši pirms Saeimas balsojuma, “varbūt tas būtu to ietekmējis”.

Tāpat Bičkovičs uzsvēra, ka pirms dažām dienām esot pārprasts – ģenerālprokurora amata kandidāta izredzes tikt apstiprinātam Saeimā nebūs galvenais kritērijs kandidātu atlasē, galvenais būšot – atbilstība profesionālajiem kritērijiem. Tiesa, Bičkovičs atzina, ka bez Saeimas atbalsta ģenerālprokuroru nebūs iespējams iecelt.
Jau vēstīts, ka nākamo ģenerālprokurora amata kandidātu Bičkovičs plāno nosaukt pēc 11.maija, kad beidzas Maizīša pilnvaras.

Komentāri (11)

Evija 23.04.2010. 18.53

…būtu bijis labi, ja prokurori savu viedokli šai jautājumā būtu pauduši pirms Saeimas balsojuma, “varbūt tas būtu to ietekmējis”. +++ nu, kam šis teātris? Sēž ļaudis vienā “virtuvē” , bet izliekas ka nesaprot, kas notiek. Tai vietā, lai runātu par tēmas iemesliem, – Kūtris piemin “tīru sirdi”un deputātu sirdsapziņu :), Bičevičam pēkšņi liekas, ka deputāti kaut ko pirms balsojuma par Maizīti nav sapratuši :)
Nesagaidīs prokurori no Saeimas deputātiem, kuri balsoja “pret, ” ka viņi skaļi apstiprinās to, kas “uz ielas” sen nav jaunums. Un vispār – vai tad kāds balsoja “pret” Maizīti ? Visi taču balsoja “par”, atskaitot Jaundžeikeru, kurš pats apstiprināja, ka balsojis “pret” :)

+5
0
Atbildēt

0

aivars_silins 24.04.2010. 06.41

Man patīk, kā pie mums visi izliekas par idiotiem.Ja kaut kur mākoņos vai puzē nolemts, ka Maizītis jāizgāž, tad tā arī pogu spaidītāji izdarīs, un tur nelīdzes ne 300 prokuroru vēstules, ne kas cits. Viens ZZS pārstāvis Dombura raidījumā ļoti klaji demonstrēja, ka viņš ir idiots un nesaprot, par ko ir runa. Loskutovu nometa, neraugoties uz visu lielo troksni, kas bija. Ja vajadzēs, upurēs visuzticamākos līdzskrējējus, jo virsuzdevums ir – sargāt savu ādu. Vidējā līmeņa oranžie funkcionāri ir tikai lielgabalgaļa, žēl, ka viņiem vēl tas nav pielecis. Tad, kad darbs būs izdarīts, nometīs kā vienreiz lietojamu gumijas izstrādājumu. Tā ka te ar parastiem līdzekļiem neko nevarēs panākt, vajadzēs ko ekstrēmu, apmēram, kā 13.janvārī, tad varbūt kāds noraustīsies.

+5
0
Atbildēt

0

austrisv 23.04.2010. 19.14

Vai tad nav tāpat skaidrs, kāpēc ZZS+TP+LPP/LC neapstiprināja Maizīti nākamajam posmam?
Lembergs tā gribēja un Lembergs te Latvijā ir pats galvenais čiekurs egles dēls!
Kas mežā ir noteicējs:Puzes čiekurs Lembergs- egles dēls!

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu