Palikšu latviete • IR.lv

Palikšu latviete

5
Zīmējums — Ernests
Anita Brauna

Kolonnas akcionāre Ieva Plaude-Rēlingere stāsta par uzņēmēju kustības Par labu Latviju! ideju un kas viņai padomā, piedāvājot pilsonības nulles variantu

Ieva Plaude-Rēlingere uz tikšanos darbdienas vidū ierodas, ģērbusies baltā blūzē un džinsos un bruņojusies ar melnu mapi un Latvijas vēstures grāmatu. «Latvijā verdzību atcēla 1861.gadā! Tas daudz izskaidro!» ir pirmais, ko pēc sasveicināšanās paziņo Ieva. (Domāta dzimtbūšanas atcelšana Latgalē.) «Un kas ir melnajā mapē?» prasu. «Es esmu sagatavojusies,» viņa atbild. Ieva pauž pārsteigumu par plašo publicitāti, ko izpelnījušies viņas izteikumi par pilsonības nulles variantu un kustību Par labu Latviju!, un jūtas pārprasta. Tāpēc piedāvā vispirms sniegt interviju, lai labāk koncentrētos, un pēc tam pusdienot. Brīdina, ka sarunu ierakstīs arī pati. Lai notiek! 

«Jūs lasāt Latvijas vēsturi, tas liek domāt, ka politikai gatavojaties?» 

«Tie nabaga uzņēmēji nekādā politikā nav gājuši, politika ir atnākusi pie viņiem.» Ieva runā lēni un vārdus izvēlas apdomīgi. Pēdējā pusotra gada notikumi Latvijā nevarot atstāt vienaldzīgu nevienu cilvēku, viņa saka. Bet Latvijas vēsturi viņa lasa «priekš sevis». 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu