Es neizģērbšos • IR.lv

Es neizģērbšos

5
«Pirmoreiz dzīvē man ir biroja galds! Būs arī balts ķitelis!» Foto — Mārtiņš Zilgalvis, F64
Ieva Alberte

Mārtiņš Sirmais drīzumā atvērs restorānu Māja. Viņš to negribētu un nevarētu darīt, ja būtu viens 

Man būs grūti pateikt, kad sākās un beidzās intervija. Vai tad, kad Mārtiņš jau pirms gadiem diviem teica, ka ir doma par savu vietu un forši būtu Kalnciema ielas kvartālā, vai pēdējā nedēļā, kuras laikā vairākkārt satikāmies galerijā Istaba, kur viņš saimnieko Bufetē, un es, gluži kā mežā ogojot, lasīju kurvī detaļas šim aprakstam. Ogošana nebija grūta, jo mežs nedaudz pazīstams. Pirms pāris gadiem intervijā SestDienai mums bija par ko uzvilloties, un uz dažiem neērtiem jautājumiem Mārtiņš kā jokojot un aizstāvoties atcirta ar rupjību. Visu cieņu – pēc raksta pārlasīšanas nelūdza no teksta izvākt. Jo tā nu viņš bija teicis, tas bija viņš. Šoreiz uz nepatīkamiem jautājumiem viņš atbild argumentētāk. Un tā vien šķiet – tāds rāmāks kļuvis, nopietnāks. 

CILVĒKI LIEN PAŽOBELĒS
«Es esmu folksvāgena golfiņā, drnnn!» Sirmais ir paņēmis rokās šķīvi kā stūri un Istabas virtuves tvaikos imitē braukšanu. Virtuve tiešām ir ļoti šaura. Mājā tā būšot kā Ferrari – gan plašuma, gan aprīkojuma ziņā. Krāsns jau nopirkta. Viss ekipējums būšot lauku skolas virtuves cienīgs. Es saprotu, par ko viņš runā, jo dažviet par Eiropas naudu skolas tikušas pie ļoti labām iekārtām un virtuves izskatās kā nevietā nolaidušies sudraboti kosmosa kuģi. 

Vai Istabā vēl paliksi strādāt? Pavārus un viesmīles ņemsi līdzi? Cilvēki Mājā būšot pavisam citi. Daļa no tiem līdz šim nekad neesot strādājuši virtuvē. Labāk esot apmācīt jaunus, nekā raut ārā cilvēkus no Istabas – labi ieeļļota mehānisma. Par to, vai Sirmais turpinās golfiņā arī tad, kad jau būs pie Ferrari stūres, viņš nesniedz konkrētu atbildi. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu