Ugunsgrēkā pieci bojāgājušie • IR.lv

Ugunsgrēkā pieci bojāgājušie

19
Ieva Čīka, LETA

Naktī Ludzas novadā nodegušā dzīvojamajā mājā atrasti miruši četri pieaugušie un bērns

Ludzas novadā naktī nodegusi dzīvojamā māja, kuras krāsmatās atrasti četri bojāgājuši pieaugušie un pēc nama atlieku cītīgākas pārmeklēšanas – arī bērns. Ugunsgrēka iemesli pagaidām nav zināmi, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Dzīvojamā māja aizdegusies otrdienas naktī apmēram stundu pirms pusnakts, informē aģentūra BNS, atsaucoties uz VUGD pārstāvi Ingu Veteri. Nodegusī viensēta atradusies Ludzas novada Cirmas pagastā. Ugunsgrēku pamanījuši kaimiņi, kad meklējuši cēloni viņu mājā radušamies elektrības traucējumiem. Tobrīd blakusmāja jau bijusi liesmās.

Lai arī izsaukti ugunsdzēsēji, namu glābt bijis par vēlu. Krāsmatās atrasti apdeguši divu vīriešu un divu sieviešu līķi un pēc tam arī bērns. Pēc kaimiņu stāstītā, mājā dzīvojis kāds vīrs, pie kura bija atbraukuši ciemiņi no Krievijas – vīrietis un sieviete. Policijas rīcībā nav informācijas, ka pāris būtu no Krievijas. Mājā viesojusies arī kāda cita sieviete ar apmēram trīs gadus vecu bērnu. Lai arī bojāgājušo personības pagaidām nevar noteikt, Vetere pieļauj, ka bojāgājušie ir kaimiņu aprakstītie cilvēki.

Ugunsgrēka iemesli pagaidām nav skaidri, lai gan tiek pieļauts, ka ugunsgrēks izcēlies ēkas iekšpusē. Zināms, ka mājas griesti bijuši siltināti ar skaidām – tas veicinājis degšanu un griestu iebrukšanu. Valsts policijas Ludzas iecirkņa priekšnieks Osvalds Šatilovs informē, ka policija par notikušo sākusi kriminālprocesu. Lai noskaidrotu ugunsgrēka iemeslu, noteiktas ekspertīzes.

Pagājušajā diennaktī ugunsgrēkos cietuši arī vairāki cilvēki Rīgā, ziņo BNS. Viskaļu ielā neuzmanīgas apiešanās ar uguni dēļ liesmas izcēlušās kādā dzīvoklī, kur cietis vīrietis un sieviete, cietusī nogādāta slimnīcā. Savukārt Maskavas ielā sieviete pati centusies apdzēst izcēlušās liesmas, apdedzinot plaukstas, tomēr no hospitalizācijas atteikusies.

Komentāri (19)

Driimeris 21.04.2010. 12.18

Dūmu detektors celtniecības preču veikalā maksā 5Ls.!!!!!
Cilvēki paši sevi nolemj nāvei, dusmu nepietiek!!!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu