Trīs tūkstoši parakstījuši aicinājumu virzīt Maizīti • IR.lv

Trīs tūkstoši parakstījuši aicinājumu virzīt Maizīti

24
Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Vīķes-Freibergas pārstāve: parakstījušos skaits norāda uz tendenci

Bijušo prezidentu Vairas Vīķes-Freibergas un Gunta Ulmaņa iniciēto un atbalstīto uzsaukumu tautai ar aicinājumu Augstākās tiesas priekšsēdētājam Ivaram Bičkovičam atkārtoti ģenerālprokurora amatā virzīt Jāni Maizīti otrdienas rītā ir parakstījuši vairāk nekā 3000 cilvēku un, iespējams, trešdien tas tiks iesniegts valsts augstākajām amatpersonām, Ir.lv sacīja eksprezidentes Vairas Vīķes – Freibergas palīdze Daina Lasmane.

Kā atzina Lasmane, parakstījušies ir “pietiekami daudz cilvēku, tas parāda tendenci”.

Saraksti ar parakstiem gan tiks caurskatīti, no tiem mēģinot izslēgt, piemēram, neeksististējošas personas, stāstīja Lasmane.

Esam jau rakstījuši, ka uzsaukumā Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs aicināts izmantot savas likumā paredzētās tiesības un visdrīzākajā laikā izvirzīt vēlreiz Jāņa Maizīša kandidatūru ģenerālprokurora amatam. Tāpat uzsaukumā norādīts, ka ka balsojumā par ģenerālprokurora apstiprināšanu daļa Saeimas deputātu “ir klaji demonstrējuši savu melīgumu, publiski atbalstot Jāņa Maizīša kandidatūru, bet slēgtā balsojumā balsojot pret to, aicinām deputātus šai ārkārtas situācijā pieņemt nepieciešamo lēmumu par atklātu balsojumu šajā jautājumā.”

Komentāri (24)

vilnissk 20.04.2010. 12.22

Man īsti nav skaidrs, kā uz vēlmes noskaidrot nelietīgo deputātu uzvārdus fona nekādi žurnālistiski netiek apspriesta 2 Saskaņas centra deputātu – Cileviča un vēl kāda deputāta nenobalsošana par Maizīti. SC popularitātes izmaiņu trūkums ir žurnālistikas kvalitātes pārbaudes akmens šoreiz.
Kā labi zināms , rezultāts bija 45/47 un SC prezentējas kā labie tēli. Kā zināms, centrālais uzstādījums ir tāds, ka sevišķi nelietigi ir tie, kuri kā partija stāsta, ka balsojuši par Maizīti un atbalsta viņu, bet izdarījuši otrādi. Kāpēc tas žurnālistiski izmeklējoši neattiecas uz SC

+5
0
Atbildēt

0

Kārlis Catlaks 07.05.2010. 17.43

Trīs tūkstoši… Cik tas ir no kopīgā interneta lietotāju skaita Latvijā? Labāk lai gaida, jo varbūt pēc vēl diviem mēnešiem būs visi četri tūkstoši. Parakstītāju daudzums patiesi liecina par tendenci, ka Maizītim laiks pensijā.

0
0
Atbildēt

0

murnieks112233 21.04.2010. 11.37

A kapēc Šlosars neklausa savu memmi, kura tā glāba, tā glāba šo pēc Jūrmalgeitas…aš par baltu, tīru un pūkainu lapu pataisīja…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu