Premjers ZZS liedz Tieslietu ministrijas pārraudzību • IR.lv

Premjers ZZS liedz Tieslietu ministrijas pārraudzību

29
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Tieslietu ministra pienākumu izpildītājs vairs nebūs ZZS ministrs Augulis, viņa vietā iecelts aizsardzības ministrs Lieģis

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) otrdien parakstījis rīkojumu, ar kuru Tieslietu ministrijas pārraudzība turpmāk līdz tiks izvēlēts jaunais tieslietu ministrs tiek uzticēta aizsardzības ministram Imantam Lieģim (PS). Līdz šim tieslietu ministriju pārraudzīja labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS). To, ka premjers parakstījis šādu rīkojumu, Ir.lv apstirpināja Dombrovska preses sekretāre Līga Krapāne, plašāk neskaidrojot premjera motivāciju.

Zalo un Zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Raimonds Vējonis Ir.lv sacīja, ka premjers personiski ZZS nav paskaidrojis šāda lēmuma pamatotību. Tas velk uz kašķi, sacīja Vējonis, norādot, ka šāda premjera rīcība neradīs labus priekšnosacījumus ilgstošai sadarbībai.

Esam jau rakstījuši, ka koalīcijas partijām neizdodas vienoties par jauno tieslietu ministru. Premjers Valdis Dombrovskis pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem neslēpa, ka patlaban vislielākās grūtības ir ar tieslietu ministra amata kandidātiem. No premjera teiktā noprotams, ka ZZS piedāvātie līdzšinējie kandidāti nav guvuši atbalstu koalīcijā, līdz ar to partijas vienojušās, ka jaunus kandidātus šim amatam meklēs no profesionāļu vidus.

Brigmanis Ir.lv otrdien uzsvēra, ka jautājums par tieslietu ministra izvēli ir kļuvis par principu jautājumu. “Ja ir uzstādījums, ka tieslietu ministra amatā nevar apstiprināt nevienu Latvijas Zemnieku savienības biedru, tad jāvelk paralēles ar Otro Tēvijas karu, kad LZS biedrus šāva nost un izsūtīja. Mums neviens nav paskaidrojis, kāpēc par tieslietu ministru nevarētu kļūt kāds no LZS biedriem,” pauda Brigmanis.

ZZS uzskata, ka viņiem joprojām ir tiesības virzīt savu kandidātu tieslietu ministra postenim. “Tas var aiziet līdz absurdam, ja tieslietu ministra amatā nevar apstiprināt LZS biedru, tad valdībai būs ļoti grūti sastrādāties ar ZZS,” sacīja Brigmanis, gan noraidot bažas par valdības stabilitāti.

Komentāri (29)

::Vai cis :: 20.04.2010. 11.43

Prieks, ka Dombrovskis beidzot sāk realizēt stingru nostāju izšķiroši svarīgos jautājumos. Tas ir pilnīgs absurds, ka valdības darbs un stabilitāte valstī var būt atkarīga no viena zirguzagļa nevēlēšanās sēdēt cietumā.

+27
0
Atbildēt

0

mary75 20.04.2010. 11.41

Nu ko, tagad jāgaida Lemberga atbildes solis, atriebīgais žurkulēns atceras visu.

+21
0
Atbildēt

0

garausiitis 20.04.2010. 12.14

Un tagad varbūt kāds pačukstēs ,ko Augulis ir paspējis jau sastrādāt TM. Nav dūmu bez uguns un Dombrovskis tāpat nevicinās zobenu.

+19
-1
Atbildēt

3

    bebiekste > garausiitis 20.04.2010. 14.02

    Domā Augulis ir kaut ko paspējis sastrādāt? Vai nav tā, ka Dombrovskis grib piespiest ZZS uz kompromisu meklēšanu? Kamēr būtu Augulis ZZS varētu klīrēties un vilkt laiku. Tā teikt, ar vienu kāju jau iekšā, tikai jāturpina spiediens uz premjeru.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    bebiekste > garausiitis 20.04.2010. 16.32

    Nē, es nesauktu vēlmi izkustināt procesu no mirušā punkta par intrigu vai spēlīti. To stāstu, kas Tev zināms es nezinu.
    Jebkurā gadījumā tikai atbalstu Dombrovska rīcību šajā situācijā.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 20.04.2010. 14.25

    Ir stāsts , ka esot , vairāk nezinu un negribu zināt. Dombrovskis cik novērots nav intrigu un spēlīšu cienītājs.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu