Aicinājumam virzīt Maizīti atsaukušies divi tūkstoši • IR.lv

Aicinājumam virzīt Maizīti atsaukušies divi tūkstoši

141
Ieva Čīka, Evija Trifanova, LETA

Bijušo prezidentu Vairas Vīķes-Freibergas un Gunta Ulmaņa rosināto uzsaukumu parakstījušo skaits sasniedzis 2000

Uzsaukums, zem kura pirmie parakstījušies Vaira Vīķe-Freiberga un Guntis Ulmanis, adresēts Latvijas tautai un publicēts interneta vietnē ipetitions.com. Tajā Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs aicināts izmantot likumā paredzētās tiesības un visdrīzākajā laikā izvirzīt vēlreiz Jāņa Maizīša kandidatūru ģenerālprokurora amatam.

Dokumenta autori prasību pamato ar faktu, ka Saeima "divas reizes bez argumentācijas" noraidījusi AT priekšsēdētāja ieteiktos kandidātus augstiem amatiem tieslietu sistēmā – Māri Vīgantu un Jāni Maizīti, aicinām Bičkoviča kungu.

"Ņemot vērā, ka balsojumā par ģenerālprokurora apstiprināšanu daļa Saeimas deputātu ir klaji demonstrējuši savu melīgumu, publiski atbalstot Jāņa Maizīša kandidatūru, bet slēgtā balsojumā balsojot pret to, aicinām deputātus šai ārkārtas situācijā pieņemt nepieciešamo lēmumu par atklātu balsojumu šajā jautājumā," teikts uzsaukumā.

Kā norāda petīcijas autori, "Saeimas deputāti ar saviem balsojumiem ir radījuši tiesiskā nihilisma atmosfēru valstī". "Gļēvi melojot par savu nostāju ģenerālprokurora kandidatūras lietā, atsevišķi Saeimas deputāti ir pārkāpuši deputātu zvērestu, kurā solījuši savus pienākumus pildīt godīgi un pēc labākās apziņas. Slēpjoties aiz slepenā balsojuma piesega, viņi ir metuši aizdomu ēnu uz visu Saeimu un devuši smagu triecienu Latvijas parlamentārajai demokrātijai," uzsvērts dokumentā.

Uzsaukumā atgādināts, ka Latvijas demokrātiskās valsts suverēnā vara pieder Latvijas tautai, un tā gaida no Saeimas nekavējošu rīcību. "Lai tauta šīs tiesības spētu izmantot nākamajās vēlēšanās, tai ir nepieciešams zināt, kuri deputāti prot turēt savu vārdu un kuriem nevar uzticēties ne šajā, ne citos jautājumos. Tādiem nedrīkst būt vietas nākamajā Saeimā. Tautas tiesībām uz suverēnu varu ir jāstāv pāri visam."

Aicinājums atrodams šeit .

Komentāri (141)

mary75 18.04.2010. 18.31

Loskutova atcelšana bija vēl lielāka nekaunība, absurds, un drauds visiem kas patiešām gribēja cīnīties ar korupciju, kas ar tiem būs ja ies pret sistēmu, par Loskutovu iestājas tūkstoši cilvēku, un kas – tas atturēja kādu no šiem te pērkamajiem tautas kalpiem par to nobalsot?
Arī Maizītis ir izdzīvošanas jautājums ietekmīgiem cilvēkiem, plus vēl atriebīgais žurkulēns Lembergs nekad nepiedos Maizītim to, ka tas vienkārši godprātīgi pildīja savus pienākumus, un nežēlos naudu, lai Maizītis nebūtu.
Tā ka perspektīva nav rožaina nekādā gadījumā, vai Bickovics to darīs, vai nedarīs.
Bet, ja parādās kāds Vilnītis -2, tad vēlēšanas kaut vai jāboikotē.
Jā, citadiena.lv pret Maizīti nepārtraukti aģitēja visiem zināmais Zvirbulēns, nez kur tagad pazudis?

+21
0
Atbildēt

5

    v-auto > mary75 19.04.2010. 13.40

    Tev nevar ieliktn ne + ,ne – , “ir” tev sho funkciju ir liegusi. Interesanti kaapeec ?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Artis Frankovics > mary75 19.04.2010. 02.34

    dzeris49 ir kāds prokurors, advokāts vai tiesnesis? Tik kompetents viedoklis pilnīgi prasās pēc vārda, amata, publikāciju saraksta uz 3 lapām un zinātniskajiem grādiem.

    Man personīgi J.Maizītis kā cilvēks neliekas ne labs ne simpātisks, bet par profesionālām lietām labāk nespriedīšu. Varbūt ir ūber kruts, varbūt galīgi nekāds. Man nav (paldies dievam) bijusi darīšana un ceru, ka nebūs ar’.

    Cik žēl, ka visi cilvēki, kas zin kā vadīt valsti vai izvirzīt apsūdzības zagļiem un bandītiem, brauc taksometros vai griež matus..

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lolita_valta > mary75 18.04.2010. 20.31

    Jā, piekrītu Tev Mūsu “cienījamais” Zvirbulēns ir pazudis! Kaut kā skumi! Nu, nepatika viņam Maizītis! Ai, kā nepatika!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > mary75 19.04.2010. 11.02

    Tas piāks vispār nav apjēdzis, par ko tiek runāts :) Mamma ar tēti nav mācījuši, ka melot nav labi. Un, ja melo tautas pārstāvji Parlamentā – tas nepavisam nav labi. Bet piākam tāds domas lidojums – par grūtu :)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 19.04.2010. 06.53

    Tam piāks:
    Vispār, cilvēkam piemīt tāda smadzeņu funkcija, kā domāšana, kad, uz zināmu un neapšaubāmu faktu pamata, cilvēki mēdz izdarīt spriedumus un secinājumus.
    Piemērs: tu taču neesi bijis uz Marsa vai Jupitera. bet neapšaubi, ka attiecīgas planētas eksistē?
    Vai, tomēr apšaubi?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

::Vai cis :: 18.04.2010. 17.25

Atbalstu šo aicinājumu un parakstījos. Lai veicas!

+19
-2
Atbildēt

0

Miķītis, Džeikobs ॐ 18.04.2010. 17.42

Loti ceru, ka LV politikas smagsvaru aicinajums spes mainit AT prieshsedetaja ieprieksh pazinoto leemumu:)

+16
-1
Atbildēt

1

    Šitais jau drusku pēc ņirgāšanās izklausījās. Ne onka tik vecs ne tik smags. Parkinsonu jau labu brīdi ar zālītēm velk, bet efekts ir redzams ar nepabruņotu aci.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu