Prezidijā Muižnieces vietā nāk Pētersone • IR.lv

Prezidijā Muižnieces vietā nāk Pētersone

23
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

“Jaunais laiks” balso par LPP/LC amatu Saeimas vadībā, cerot uz atbalstu valdības lēmumiem

Saeimas deputāti ceturtdien lielā vienprātībā slēgtā balsojumā atbalstīja Latvijas Pirmās partijas/”Latvijas ceļa” deputātes Karinas Pētersones (LPP/LC) apstiprināšanu darbam Saeimas prezidijā. Par Pētersones iecelšanu Saeimas priekšsēdētāja biedra amatā nobalsoja 78 deputāti, pret bija 11 parlamentārieši.

Pētersone ir.lv pauda prieku par Saeimas deputātu lielo vienprātību šajā jautājumā. Viņa sacīja, ka darbs prezidijā nozīmē ne tik daudz politisku, cik administratīvu jautājumu risināšanu. Vaicāta, vai atrašanās prezidijā nevarētu sekmēt viņas lielāku atbalstu premjera Valda Dombrovska (JL) vadītajai mazākumvaldībai, Pētersone atbildēja noliedzoši. “Balsošu saskaņā ar frakcijas viedokli,” pauda Pētersone.

Jau vēstīts, ka koalīcija vienojās ar LPP/LC virzīt partijas pārstāvi darbam Saeimas prezidijā, tādējādi cerot sekmēt tās atbalstu valdības lēmumiem. “Jaunais laiks” (JL) un LPP/LC tuvākajā laikā plāno vienoties par jautājumiem, kuros valdībai un LPP/LC varētu būt vienots viedoklis. Nekādu rakstisku vienošanos LPP/LC, pēc tās pārstāvju iepriekš teiktā, par to gan nevēlas parakstīt.

Pētersone ir.lv atklāja, ka jau pirms četriem mēnešiem saņēmusi piedāvājumu darbam prezidijā, bet, tā kā šo amatu uzskatījusi par Tautas partijai pienākošos, tad atteikusies.

Ir.lv novēroja, ka Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa (JL) tikai šonedēļ pārvācās uz jauno, daudz plašāko kabinetu, kuru iepriekš izmantojusi Vineta Muižniece (TP), bet kas teju pusgadu stāvēja tukšs. Līdz ar to Pētersone saņems kabinetu, ko savulaik – jau 9.Saeimas laikā – izmantojusi, strādājot Saeimas prezidijā.

Amats Saeimas prezidijā atbrīvojās pērn, kad Muižniece pieņēma piedāvājumu kļūt par frakcijas vadītāju un bija spiesta pamest prezidiju. Rudenī Saeima noraidīja TP virzītās Antas Rugātes kandidatūru šim amatam.

Komentāri (23)

Ivars Zvirbulis 16.04.2010. 08.29

LPP/LC kaut ko labu ir solījuši Dombrovskim, bet zinot kā vērti ir šie solījumi – es teiktu ka šis darījums ir darījums ar velnu. http://www.neoidiotisms.blogspot.com/

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu