Pozitīvais “nav” • IR.lv

Pozitīvais “nav”

6
Nellija Ločmele

Nedēļas paradokss – pagājušās ceturtdienas rītā, kad iznāca žurnāla pirmais numurs, prieku par Ir gluži negaidīti papildināja arī prieks par «nav»

Nē, tas nebija neprāts, galva puslīdz kārtībā arī pēc sirsnīgajām atklāšanas svinībām. Tas bija gandarījums par jūsu interesi, jo žurnāls daudzviet tika izpirkts jau agrā rītā un dialogi «Ir ir?» – «Ir nav!» pie kioskiem skanēja kā domubiedru kluba sasaukšanās paroles.

Jau izvēloties zīmolvārdu, labi sapratām, cik prasīgs pret žurnāla kvalitāti būs Ir un cik viegli tam kādas nepilnības dēļ pārvērsties noliegumā. Taču šādu pozitīvu «nav» nebijām gaidījuši, tāpēc piektdien drukājām papildtirāžu. No kiosku ķemmēšanas pagurušie droši vien bija starp pirmajiem žurnāla abonentiem, radot vēl vienu pārsteigumu – jau pirmajā dienā Abone.lv mājaslapā Ir uzkāpa pieprasītāko izdevumu topa virsotnē. Paldies par iedvesmu, ko saņemam ar katru atzinīgo žurnāla vērtējumu!
Otrreiz iedarbināt drukas mašīnu gan izrādījās vienkāršāk nekā tikt galā ar pārslogotajiem serveriem, kas ir.lv ceturtdien pārvērta par atvainojietdrizbus.lv. Esam pateicīgi gan par jūsu sapratni, gan vērtīgajiem ieteikumiem. Tie lieti noderēs, jo plānojam pastāvīgi izmēģināt jaunas lietas un sarunās ar jums saprast, kas der, kas jāatmet, kas jāslīpē. Daži jaunievedumi uzreiz saņēmuši uzslavas, piemēram, diskusijas ar īstajiem vārdiem jau tviterī nokristītas par labāko notikumu Latvijas digitālajā demokrātijā. Bet jums nav jātic uz vārda, ienāciet un izmēģiniet! Kā iepazīšanās dāvanu piedāvājam iespēju divas nedēļas bez maksas lasīt žurnāla elektronisko versiju un citus mūsu autoru oriģinālmateriālus, kas vēlāk būs pieejami tikai Ir kluba abonentiem.

Šajā numurā Ieva Alberte drosmīgi devusies divcīņā ar hokeja karali Marselu Hosu. Ģenerālprokurors Jānis Maizītis pusdienās pirms Saeimas balsojuma mums atklāj, ka turpināt darbu liek ne vien atbildība, bet arī «drusku spītība». Pauls Raudseps skaidro, vai Dombrovskim bez Šlesera būs vieglāk izdarīt darbus, ko atlikušajā pusgadā gaidām no valdības. Kā atdot valstij miljonu – lielāko nodokļu parādnieku skarbās drāmas tuvāk iepazinusi Anita Brauna.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu