Maizīša dēļ liegšot ZZS tieslietu ministra portfeli • IR.lv

Maizīša dēļ liegšot ZZS tieslietu ministra portfeli

30
Ev
Indra Sprance

Ģenerālprokurora noraidīšanas dēļ ZZS var neiegūt kontroli sev svarīgajā nozarē

Pēc negatīvā balsojuma par ģenerālprokurora Jāņa Maizīša apstiprināšanu uz trešo pilnvaru termiņu partija “Jaunais laiks” nolēmusi kategoriski iebilst pret Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) vēlmi saņemt tieslietu ministra portfeli, liecina “ir.lv” rīcībā esošā informācija.

Koalīcijas sarunās iesaistīts politiķis, kurš nevēlējās atklāt savu vārdu, sacīja – ja līdz šim tika pieļauta iespējamība, ka valdība varētu vērtēt ZZS piedāvātos kandidātus tieslietu ministra amatam, tad tagad tāda esot pilnīgi izslēgta. “ZZS nevarēs saņemt gan to [noraidīt Maizīti], gan iegūt to. Tad jau labāk gāžam šo valdību,” sacīja politiķis.

Savukārt Ventspils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Guntis Blūmbergs “ir.lv” ceturtdien no rīta atzina, ka tieslietu ministra amats ir vienīgais, kas interesē ZZS, un apvienība meklējot tam piemērotu kandidātu, kas varētu gūt atbalstu Saeimā. Pēc Blūmberga teiktā, ZZS nevēloties ne ārlietu, ne veselības ministru portfeļus.

ZZS vadītājs Raimonds Vējonis trešdien “ir.lv” jau atzina, ka apvienības iespējas iegūt tieslietu ministra portfeli apdraud koalīcijas partneru bažas, ka tas tiek darīts apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga interesēs. Viņš šīs aizdomas gan noraidīja.

Jau vēstīts, ka pēc Tautas partijas aiziešanas no valdības Ministru kabinetā jāapstiprina jauni ārlietu, tieslietu un veselības ministri. Vējonis norādīja, ka veselības ministra portfeli ZZS uzņemties nevēlas, jo tam jau ir divas smagas jomas – izglītība un labklājība.

Komentāri (30)

Evija Pētersone 15.04.2010. 15.23

ZZS šo poseteni nedrīkstēja dot neatkarīgi no balsojuma par Maizīti.

+13
-1
Atbildēt

0

Miķītis, Džeikobs ॐ 15.04.2010. 15.35

Interesanti, interesanti, interesanti! Priekshveleshanu argumentetu diskusiju vietaa tagad saaksies AAA komandas ciinja par izdziivoshanu jeb LPSR pol.kult. raksturigaa sviesta kulshana:)

+8
-1
Atbildēt

1

    Bet visbēdīgākais un sāpīgākais, ka aiz šīm milžu cīņām ir pazudusi tauta un valsts…ierindas cilvēki vienkārši velk te savu nožēlojamo dzīvi un valdošie par viņiem neliekas ne ziņas…
    Vairākums saka, ka balsot vairs neies ne par vienu, toties kretīni par sevi balsos gan.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

mary75 15.04.2010. 15.32

Es tā nesapratu – tad, ja Maizīti ievēlētu, ZZS dabūtu Tieslietu ministra amatu?
Tas tā nopietni?
Nu, tas būtu vēl lielāks murgs, nekā Segliņš šai amatā, īpaši, pie šī te esošā saeimas vairākuma, kā redzam, vajadzīgo Lembergam likumu apstiprinātu bez problēmām, arī atklātā balsojumā, tikai izmaksātu tas Lembergam vēl dārgāk, bet naudas viņam netrūkst.
Vēl jautājums, kas sliktāks – Maizīša neapstiprināšana vai ZZS TM?

+7
-1
Atbildēt

2

    IneseT > mary75 15.04.2010. 16.08

    to sauc par reālpolitiku, kaut gan šaubos ka kāds no Vienotibas gaidīja ZZS balsojam PAR Maizīti. ja jau balagāns – tad līdz galam – varbūt pašu Hūti mēģināt Tieslietu ministra krēslā iesēdināt. tad gan Latvijā plūstu piena upes ķīseļu krastos…
    bet nopietni – ne velti šorīt Kleksis uzjautāja par lielo interesi uz TM vadīšanu – juku laikos arī Uzņēmumu reģistrā varētu visu sakārtot…

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Marija > mary75 15.04.2010. 16.26

    Kā teica klasiķis – Visu izšķir kadri!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu