LR2 iznomāšanas konsultantiem jāmaksā 20 000 • IR.lv

LR2 iznomāšanas konsultantiem jāmaksā 20 000

15
Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Valdība LR2 koncesijā tomēr nenodod, piešķirs medijam papildu budžeta naudu

Politisku iemeslu dēļ nenotikusī Latvijas Radio 2 (LR2) nodošana koncesijā sabiedriskajam medijam izmaksās aptuveni 20 000 latu, "ir.lv" apstiprināja Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts. Naudu saņems padomdevēji – auditoru kompānija KMPG un zvērinātu advokātu birojs "Kronbergs un Čukste".

Līgumi ar konsultantiem paredz, ka samaksa par darbu tiek pārskatīta no koncesijas laikā gūtajiem ieņēmumiem, informē medija vadītājs. Saskaņā ar līgumu noteikumiem, ja LR2 nodošana koncesijā nenotiek politisku iemeslu dēļ, samaksa jāveic no Latvijas Radio līdzekļiem. "Tieši tādēļ tā nav notikusi, un mums no saviem līdzekļiem jāmaksā par darbu," skaidroja Kolāts.

Auditoru kompānija bija analizējusi populārā kanāla iznomāšanas ekonomisko pamatojumu, savukārt advokātiem bija jāgatavo līgumi par LR2 nodošanu koncesijā. Lai arī faktiski šādi lēmumi valdībā nav pieņemti, tomēr priekšdarbi bija veikti un saskaņā ar līgumu arī par nenotikušu darījumu ir jāmaksā.

Kolāts skaidroja, ka 20 000 latu šim mērķim jau tika ierēķināti tāmē, kas aprēķināta, pieprasot šā gada budžeta finansējumu. Līdz ar to nauda netiks "atrauta no darbinieku algām", sola direktors.

Pēc viņa domām, šī samaksa no valsts puses esot taisnīga. Ja valsts bažījusies, ka LR2 kā populāras radiostacijas nodošanu koncesijā varētu izmantot politiskiem mērķiem priekšvēlēšanu laikā, tagad tā nebūs, un zaudējums esot salīdzinoši neliels, pauda Kolāts.

Valdība otrdien nolēma piešķirt radio papildus 183 069 latu, jo uzņēmums no 1.maija, kā tas sākotnēji bija iecerēts, netiks nodots koncesijā.

 

 

Komentāri (15)

LolitaOzolina 14.04.2010. 12.19

Koncesijas projekts jau no sākta gala atgādināja shēmu, lai LR2 virzītos privatizācijas virzienā. Te ir 2 apstākļi – pirmkārt, LR2 ir labas kvalitātes apraide visas Latvijas teritorijā, kā arī kanāls ir klausītākais Latvijā.

No tā izriet, ka LR2 vajadzētu būt pelnošākajai radiostacijai Latvijā, taču neizprotamā kārtā tas tā nav. Klausītāji ir, reklāmas ir, bet naudas nav.

Šlāgermūzikas un vājas kvalitātes popmūzikas translācija 24 stundas diennaktī, nepavisam nav sabiedriskā radio uzdevums. Ja ar to iespējams pelnīt un nodrošināt arī citus kanālus, cita runa. Ja to nav iespējams izdarīt, tad LR2 saturiski jāmainās, lai tas atbilstu sabiedriskā radio būtībai, kas visā pasaulē ir piedāvāt klausītājiem to, ko nepiedāvā privātie.

+6
-1
Atbildēt

1

    reiznieks > LolitaOzolina 14.04.2010. 21.18

    Privātie jau arī nepiedāvā šlāgermūziku! Jāpiekrīt, ka umpapā stila mūzika tur dominē par daudz, vajadzētu atskaņot daudzveidīgāku latviešu mūziku, kuras mums netrūkst, bet LR2 koncepcijai noteikti ir jāpaliek kā stacijai, kas raida TIKAI latviešu mūziku un latviešu valodā. Un Rīgā krievu stacijas jau ir vairāk, nekā latviešu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

Iveta Kalniņa 14.04.2010. 14.04

Vai 20 000 latu atšifrējums ir ,jebkuram Latvijas nodokļu maksātājam, brīvi Internetā atrodams?

+3
0
Atbildēt

1

    v-auto > Iveta Kalniņa 14.04.2010. 19.17

    Nav atrodams, taa ir liiguma sastaavdala.

    0
    0
    Atbildēt

    0

karinacaa 14.04.2010. 14.36

Nez kādēļ man personīgi gribējās, lai radio tiktu nodots koncesijā…vismaz LR2 mainītos, bet tagad nav skaidrs kā populārākais radio var strādāt ar mīnusiem!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu