Klaužs aiziet no TP, atbalstīs valdību • IR.lv

Klaužs aiziet no TP, atbalstīs valdību

44
Jānis Saliņš, LETA
Indra Sprance

Spēku samērs Saeimā var pārsvērties par labu Dombrovska kabinetam

Saeimas deputāts Jānis Klaužs nolēmis pamest Tautas partiju (TP), vairs nepiedalīsies tās frakcijas sēdēs un atbalstīs premjera Valda Dombrovska (JL) vadīto Ministru kabinetu, "ir.lv" apstiprināja pats deputāts.

"Es neesmu vairs TP biedrs un būtu nekorekti, ja es apmeklētu TP frakcijas sēdes," sacīja Klaužs.

Komentējot TP frakcijas vadītājas Vinetas Muižnieces nesen sacīto, ka neviens deputāts to vairs neplāno pamest, viņš ieteica neuzdot vēlamo par esošo.

Atbalstīt valdību, par kuras apstiprināšanu iepriekš balsojis, pēc Klauža teiktā, ir "svēta lieta". Vaicāts, vai viņš līdzīgi kā citi no TP aizgājušie varētu pievienoties "Sabiedrībai citai politikai", Klaužs atbildēja, ka "šis jautājums ir atklāts".

Līdz ar to Dombrovska valdībai Saeimā ir jau 49 balsis. Ja to konstruktīvi atbalstīs Latvijas Pirmās partijas/"Latvijas ceļa" pārstāve Karina Pētersone, kura kandidē Saeimas prezidijam, tad 50 deputātu balsis, ņemot vērā deputāta Leopolda Ozoliņa ilgstošo slimību, valdībai parlamentā jau nozīmēs vairākumu.

TP frakcijas vadītāja Vineta Muižniece "ir.lv" atzina, ka neesot informēta par šādu Klauža lēmumu, to noteikti izskatīšot partijas valde. Viņa joprojām pauda pārliecību, ka Klaužam nebūs vairāk sekotāju. "Kāpēc jūs domājat, ka fukšiem veiksies?" atvaicāja politiķe uz "ir.lv" jautājumu par JL panākumiem TP deputātu pārvilināšanā.

Komentāri (44)

terauds123 14.04.2010. 13.11

Interesanti ko Muižniece domāja apsaukājot par fukšiem JL? iespaids tāds ka tantukam maķenīt nervi netur un sāk jau savu iekšu skaistumu izrādīt..:)..gan jau vēl kāds nomuks no šī oranžā Titānika, lai arī kapteinis mēģina uz vēlēšanām kādu velkoni sameklēt lai sausām kājām tiktu krastā..bet tas caurums ir par lielu, ka aizies pa burbuli arī tie kas ņems šos Tauvā,…

+28
-1
Atbildēt

0

Ligita Geidâne 14.04.2010. 13.28

Tā vai citādi, bet TP tuvojas savam loģiskajam un neizbēgamajam noslēgumam.

+26
-1
Atbildēt

0

Pēterītis 14.04.2010. 14.36

Pareizi Dombrovskis darīja, ka nelīda zem buldozera. Gribi vai negribi, bet tas tagad jādara Šķēlem. Tad arī ieraudzīsim, kāds izskatās sabraukts ezītis. Gan jau vēl kāds no TP vezuma izkritīs.

+24
-1
Atbildēt

1

    v-auto > Pēterītis 14.04.2010. 19.25

    Man kaut kaa likaas, ka buldozers neliida zem Dombrovska. Mums laikam dazhaadi skata lenki.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu