Repše nobažījies, ka tēriņi kāpj pārāk strauji • IR.lv

Repše nobažījies, ka tēriņi kāpj pārāk strauji

25
Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Esam bīstami tuvu maksimāli pieļaujamajai budžeta deficīta robežai, uzsver finanšu ministrs.

Ja netiks pastiprināta budžeta disciplīna, Latvija gada beigās var pārsniegt budžeta izpildes apmērus, otrdien žurnālistiem pavēstīja finanšu ministrs Einars Repše (JL).

Finanšu ministrija gatavojas vērsties pie premjera, prasot stingrāku budžeta discplīnu, pretējā gadījumā pastāvot risks, ka Latvija nespēs pildīt ar starptautiskajiem aizdevējiem panākto vienošanos par budžeta deficīta apmēru.

No Repšes teiktā izriet, ka valdībai būtu jāierobežo naudas piešķiršana ārkārtas pasākumiem. Ja valdība šogad vairs vispār nekam nepiešķir finansējumu no neparedzētiem līdzekļiem domātās naudas, tad atrodamies tuvu tai robežai, kas ir maksimālā pieļaujamā, uzsvēra Repše.

Finanšu ministrija norāda, ka budžeta rādītājus negatīvi ietekmējuši Satversmes tiesas lēmumi, kā arī kompensācijas pašvaldībām par neiekasēto iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Saskaņā ar vienošanos ar aizdevējiem, budžeta deficīts šogad nevar būt lielāks par 8.5% no iekšzemes kopprodukta.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, otrdien tiekoties ar Starptautiskā valūtas fonda tehniskās misijas pārstāvjiem, saņēmusi aicinājumu izvērtēt iespēju atsevišķi no budžeta  pieņemt detalizētu fiskālās konsolidācijas plānu turpmākajiem gadiem , “ir.lv” informēja komisijas vadītājs Guntis Bērziņš (JL).

Komentāri (25)

andrisskrastins 13.04.2010. 22.04

Komentāru līmenis “augsts” šoreiz. Rakstā ir runa par tēriņiem ārkārtas gadījumiem – tai skaitā visādiem galvojumiem, utt. Pensijas te tika minētas kā viens papildus tēriņiem PĒC budžeta pieņemšanas. Pensiju atmaksa tika finansētas uz budžeta deficīta rēķina, nevis tēriņiem neparedzētiem gadījumiem.

+4
-1
Atbildēt

0

agnese_bankovska 13.04.2010. 23.51

Ar TP valdībā būtu grūtāk noturēt šo izdevumu pozīciju pirms vēlēšanām. Tagad ir kaut kāda cerība, ka mazā koalīcijā varēs vieglāk noturēt disciplīnu.

+4
-1
Atbildēt

0

livazee 14.04.2010. 06.44

Latvijā sistēma nemainās – jo vairāk un nekaunīgāk valsts naudu tērē, jo vairāk tev iedos.
Visā s šīnīs iestādēs nesen kā konstatēti pārkāpumi, un ko – kāds zaudējis darbu?
Nē, dosim vēl naudu.
Un tie mums skaitās neparedzēti gadījumi?
vienīgais, kas vispār sajēdz, kādā situāscijā ir valsts, izskatās, ir Repše.

+2
0
Atbildēt

3

    aabols > livazee 14.04.2010. 10.27

    Atbalstu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    aabols > livazee 14.04.2010. 07.55

    Nu jā, pat saulei ir plankumi, nu un?
    Es arī tiem “profesionaliem” nedotu ne santīma, un Jaunups vispār būtu nedaudz jāizolē, viens no tiem, bez kura JL varētu iztikt daudz labāk.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > livazee 14.04.2010. 07.30

    Vienīgais Repše, kurš saprotot?! Aizkustinoši. Kad Jaunups jaunākais kā JL reketieru brigadieris no a/s Latvijas valsts meži pērnruden izsita “ziedojumu” Ls 140 000 vārgajiem profesionālā basketa bumbotājiem, tad “ziedošanu” likums pieļāva vienīgi ar Repšes/finansu ministra parakstu. Jāatgādina, ka gadu iepriekš Nothing Special Slakterim Slakterdēla ātrumlaivu komandai ar Ls 30 000 pietika.
    Kur mums vēl kāds, kas par JL un Repši valstiskāks?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu